Ett liv kantat av musik

Jag har spelat flöjt sen jag var 8 år och sjungit så länge jag kan minnas. Inriktningen idag är allt från klassiskt till folkmusik, världsmusik och pop.

Ingmarie Chile

Jag anser mig som mångsysslare, som gillar många olika sorters musik.

 

Hittills har det blivit två fantastiska turnéer till Chile med Eslabón Perdido. Vi åkte från söder till norr och träffade många underbara människor. Det var resor som gav mycket musikalisk inspiration.

 

Jag har studerat musik under en stor del av mitt liv. Först i musikskolan såklart, sen var det musiklinjen i Uddevalla under två år. Efter det följde några år av musikaliskt experimenterande i olika grupper som bla “Vem släckte ljuset”, “Vi har tappat cykelpumpen” och “Milk no sugar”

 

Sen följde återigen några års intensivt studerande; först ett fantastiskt år på Ljungskile Folkhögskola där jag studerade klassisk flöjt för Robert Schenck och folklig sång för Zara Tellander. Därefter fortsatte jag mina studier på Världsmusiklinjen vid Göteborgs Universitet. Där studerade jag bla för Jonas Simonsson, Robert Schenck, Anders Hagberg och Ingrid Brännström, -underbara och utvecklande år.

 

Efter några spännande år med turnerande i Chile har jag kommit till ro i Sverige och
 arbetar numera som frilansande musiker och sång- och träblåslärare.